Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Herstel ING na kapitaalinjectie

20 okt 08

ING herstelde maandag op de beurs in Amsterdam na het forse koersverlies vrijdag. Dankzij een kapitaalinjectie van 10 miljard euro van de Nederlandse staat herstelde het vertrouwen van beleggers in de bank en verzekeraar.

"Er is weer een bank gered. Het is een van de beste opties voor ING", aldus fondsmanager Corné van Zeijl van SNS. Het aandeel steeg maandag met 20 procent. Afgelopen vrijdag verloor ING ruim een kwart van zijn beurswaarde na geruchten dat het concern om kapitaal verlegen zat.

Volgens Van Zeijl mogen aandeelhouders blij zijn met de voorwaarden waaronder de Nederlandse staat de kapitaalinjectie verstrekt. "Een dergelijke kapitaalinjectie had ING op de reguliere kapitaalmarkten veel meer gekost."

De vermogensbeheerder denkt dat ING ook geen keuze had. "In andere landen hebben financiële concerns al injecties gekregen, waardoor hun kapitaalratio's in de dubbele cijfers zijn geklommen. ING moest dit doen om zichzelf niet buitenspel te zetten."

Volgens een woordvoerder van ING hoeft het personeel van ING zich geen zorgen te maken. "Door de kapitaalinjectie is ING een gezonder bedrijf dat klappen kan opvangen."

Behalve de kapitaalinjectie van de overheid bereikte ING in de nacht van zondag op maandag ook overeenstemming over de verkoop van zijn Taiwanese levensverzekeringsactiviteiten voor bijna 450 miljoen euro. Hoewel de twee zaken toevallig samenvallen, helpt ook deze verkoop de kapitaalpositie van ING versterken.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief