Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Bush bespreekt opvolging met Obama

10 nov 08

De Amerikaanse president George Bush ontvangt maandag aan het einde van de middag (avond in Nederland) zijn opvolger Barack Obama in het Witte Huis.

Ze zullen overleg voeren over belangrijke onderwerpen als de mondiale financiële crisis en de oorlog in Irak, ter voorbereiding op de feitelijke machtsoverdracht op 20 januari.

Het is de eerste keer sinds zijn verkiezingsoverwinning dat Obama naar Washington DC reist voor een persoonlijke ontmoeting met Bush. Die wilde zijn opvolger snel spreken in verband met de grote en dringende problemen waarmee de Verenigde Staten op dit moment worden geconfronteerd.

John Podesta, de leider van het team dat Obama voorbereidt op het Witte Huis, heeft gezegd dat de samenwerking met de regeringsmedewerkers van Bush tot nu toe 'uitstekend' is geweest. Podesta zei in het weekeinde dat Obama wel een hele serie van besluiten van Bush wil terugdraaien na de machtsoverdracht.

Obama's vrouw Michelle vergezelt haar man naar Washington DC. De echtgenote van Bush, Laura, geeft haar een rondleiding in het Witte Huis.

(Bron: ANP)
 

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief