Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Bangkok, 29 november 2008

29 nov 08

12.00 uur. De demonstranten die al vijf dagen het internationale vliegveld van Bangkok bezetten in protest tegen de regering, hebben de oproerpolitie die zich om de luchthaven heen had verzameld weggejaagd.


Betogers in Bangkok

04.00 uur. Het gaat niet zo goed heb ik de indruk. De politie is steeds reperssiever naar de betogers die naar de airport willen. Het is steeds moeilijker daar te komen. Er wordt een aantal ijzeren staven slagwapens en kapmessen getoond die in beslag genomen zouden zijn. Dit kan ik mij zomaar voorstellen. Er zijn veel nieuwe roadblocks opgeworpen door de politie

03.00 uur. Ik ben op de universiteit van Chon Buri. Heb onderweg telefoon gehad waaruit ik opmaak dat de politie blijkbaar de luchthaven Suwannapom Airport gaat afsluiten van de buitenwereld. Oproep: of iedereen die nog wil komen zelf voldoende water en eten mee wil nemen omdat aanvoer hiervan onmogelijk gemaakt wordt door de politie.

Bekijk ook het interview met oud-premier van Thailand: Thaksin (De Volkskrant)

28 november 2008, Bangkok
16.00 uur. Zoals jullie inmiddels wel zullen hebben gehoord is ook het dreigement om op 15.00 Don Muang Airport en/of Suwannapom Airport te ontruimen niet ten uitvoer gebracht. Dit ondanks de nieuwe oproep van de overheid hier toe.

18.00 uur. Somchay Wongsawat, heeft de hoge baas Watcharavad Wongsuwan van de politie opdracht gegeven een nieuwe politiemacht te vormen Bangkoken om 20.00 uur Suwannapom Airport te ontruimen. Hierop is blijkbaar niet naar tevredenheid gereageerd en hij zou nu opstaande voet ontslagen zijn. Ik zie niets van politie en ook niets van de Airforce macht. De nieuwe baas van de politie zou nu weer een close vriend van Thaksin zijn geworden, ik krijg geen naam los.

19.15 uur. Mr Sonti Limthongkul, de nummer 2 leider van de MOB houd een toespraak op de locatie in Bangkok City ik probeer het te volgen:

Om 20.00 uur zou er een nieuwe aanval op Suwannapom Airport gepland zijn. Deze aanval kan echter geen doorgang vinden daar de baas van de politie inmiddels ontslagen zou zijn. PM Somchay Wongsawat kondigde de noodtoestand af voor Suwannapom Airport / Don muang Airport / Bangkok city government centrum en estv3 television station en vraagt iedereen in het land de uitzendingen te volgen van de TV ten einde te zien hoe het land gezuiverd zal worden.

Ingeval van een aanval zou iedereen op de Suwannapom Airport naar binnen moeten gaan, daar zou de politie geen traangas kunnen te gebruiken.

19.30 uur. Chalong Sonji is de nieuwe baas van de politie, Taksin vriend en radicaal. Bij navraag blijkt hij politiek gestudeerd te hebben samen met Thaksin. Aan de politics university of Thailand, deze is niet gevestigd op één plaats maar deze studenten verhuizen ieder volgend studiejaar naar een andere universiteit.

20.10 uur. Weer geen politie!

Klik hier voor 27 november 2008

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief