Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Profiel Piet Eichholtz

3 dec 08

Prof. dr. Piet M.A. Eichholtz (1962) haalde zijn doctoraal Algemene Economie aan de Universiteit van Amsterdam, en werd doctor in Real Estate Finance aan de Universiteit Maastricht in 1994.

Sindsdien heeft hij parallel academisch en zakelijk carrière gemaakt. Hij is Professor in Real Estate Finance aan de Universiteit Maastricht, waar hij doceert in Finance en in Real Estate Finance.

Als executive teacher heeft hij gewerkt met veel van de grote institutionele (vastgoed)beleggers in Europa, waarbij hij onderwerpen als portefeuille management, prestatiemeting en strategie heeft behandeld.

Zijn praktische ervaring heeft hij opgedaan met posties bij de strategische beleggingsstaf van het ABP, een van de grootste institutionele beleggers ter wereld, en bij de Business Advisory Group van de Nationale Investeringsbank, een grote Nederlandse vastgoedfinancier.

Vervolgens stond Eichholtz in 1996 aan de wieg van Global Property Research, een internationaal vastgoedonderzoeks- en adviesbureau gespecialiseerd in prestatiemeting van vastgoedbeleggers. In 2001 werd GPR verkocht aan Kempen & Co.

Sinds 2004 is hij founding partner bij Finance Ideas, een financieel adviesbureau voor maatschappelijk ondernemingen. Ook in de professionele organisaties van de vastgoedindustrie speelt Eichholtz een actieve rol, met name door het bekleden van bestuursfuncties. Zo was hij bestuurder bij de SBV, de VOGON en de ROZ-IPD Index en was hij lid van de het comité internationalisering van de American Real Estate and Urban Economics Association, en van het bestuur van de European Real Estate Society.

Hij is op dit moment president-comissaris bij de Stichting Corporatie Vastgoedindex AEDEX. Zijn academische werk heeft geresulteerd in een groot aantal publicities, zowel in Nederland als daarbuiten. Laatstelijk heeft hij zich geconcentreerd op corporate real estate en de gevolgen van demografische ontwikkelingen voor de vastgoedmarkten. Eichholtz communiceert zijn ideeën niet alleen via academische tijdschriften, maar ook in de pers.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief