Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Weer kinderen gedood door beschietingen

5 jan 09

Slachtoffertje in Gaza

In de Gazastrook hebben de IsraŽlische aanvallers maandagmorgen volgens hulpverleners zeker acht kinderen gedood.

Drie kinderen kwamen met hun moeder in de wijk Zeitoun in de stad Gaza om het leven toen een tank hun huis beschoot. Dit meldden medische hulpverleners.

Elders schoten de Israëli's vanaf oorlogsbodems op Shati ten zuiden van Gaza. Ze troffen er een huis waarmee ze zeven leden uit een gezin de dood injoegen, vijf kinderen en de twee ouders.

De Israëlische strijdkrachten bestoken sinds 27 december de dichtbevolkte Gazastrook terwijl troepen het afgelopen weekeinde de strook zijn binnengevallen. Er zijn meer dan vijfhonderd Palestijnen gedood en 2500 gewond geraakt.

De Gazastrook is door de Israëlische soldaten en tanks in drie stukken opgesplitst. De troepen in de strook moeten schuilplaatsen van strijders en hun wapens opsporen en vernietigen. De Israëli's willen naar eigen zeggen "de terroristische infrastructuur" van de Islamitische Verzetsbeweging Hamas verwoesten. Palestijnse strijders bstoken het Israëlische grensgebied met projectielen.

De Israëlische luchtmacht heeft laten weten dat ze in de nacht van zondag op maandag 30 doelen in de Gazastrook heeft gebombardeerd. "Oorlogsvliegtuigen bombardeerden een moskee in Jabaliya waar wapens waren opgeslagen", aldus een woordvoerder. Andere doelwitten waren huizen waar wapens zouden zijn opgeslagen en voertuigen met raketwerpers en gewapende mannen.

(Bron: ANP/RTR//EFE)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief