Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Stein schorst verdachte ambtenaar

29 jan 09

Bouw

De Limburgse gemeente Stein heeft de ambtenaar die wordt verdacht van corruptie voorlopig voor de duur van een week geschorst. Dat liet burgemeester Anton Barske van Stein woensdag weten.

De verdachte bekleedt volgens de burgemeester een managementfunctie bij de afdeling Beheer Openbare Ruimte. De ambtenaar van de gemeente Stein werd dinsdag samen met zes collega-ambtenaren van de provincie Limburg en de gemeenten Maastricht, Heerlen (twee), Nuth en Spijkenisse door justitie opgepakt op verdenking van het aannemen van steekpenningen van bouwbedrijf Janssen de Jong Infra.

Ook drie medewerkers en een oud-manager van dat bedrijf zijn opgepakt. Vrijdag worden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Secretaris Ed Kuperus van de raad van bestuur van de Janssen de Jong Groep in Son liet woensdag weten geen enkel commentaar te geven.

De gemeente Maastricht wilde woensdag niet zeggen wat met de daar opgepakte ambtenaar gaat gebeuren. De provincie Limburg beraadt zich nog over de positie van de aangehouden provincieambtenaar. Hetzelfde geldt voor de gemeente Nuth.

Burgemeester Toine Gresel van Heerlen laat het al dan niet nemen van maatregelen tegen de betrokken twee ambtenaren in zijn gemeente afhangen van de uitkomsten van het onderzoek door de rijksrecherche, zei hij woensdag.

(Bron: ANP)
 

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief