Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

AEX flink lager van start

2 mrt 09

De Europese beurzen zijn vandaag na een negatieve opening dieper in de rode cijfers gezakt.

De Europese beurzen zijn vandaag na een negatieve opening dieper in de rode cijfers gezakt.


De AEX opende vanochtend 2,8 procent lager op 213,84 punten. ING (min 7,9 procent) en verzekeraar Aegon behoorden tot de grootste dalers. Maar niet alleen in Nederland opende de beurs flink lager: elders in Europa daalden de koersen in Parijs, Frankfurt en Londen 2,7 tot 3,2 procent. Rond het middaguur stond de AEX zelfs 3,5 procent lager op 212,23 punten.

Tokio
Zorgen over de economische crisis en de situatie van de financiële sector in de Verenigde Staten drukten vandaag de handel op de aandelenbeurs in Tokio. Vooral banken moesten forse verliezen incasseren. De Nikkei-index sloot 3,8 procent lager op 7280,15 punten.

Nieuwe opstelling AEX
De AEX-hoofdindex van de beurs in Amsterdam moet vanaf vandaag in een nieuwe opstelling proberen op te krabbelen vanaf de laagste stand in zes jaar. Baggeraar Boskalis en luchtvaartconcern Air France-KLM promoveren naar de belangrijkste graadmeter op het Damrak, ten koste van het gevallen bank- en verzekeringsbedrijf Fortis en uitzender USG People.

Goed nieuws
Supermarktconcern Ahold weet de economische neergang goed het hoofd te bieden. Het concern wist de resultaten vorig jaar flink op te schroeven en verhoogde de dividenduitkering. Ahold behaalde in de laatste drie maanden een bedrijfsresultaat van 285 miljoen euro, 49 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst steeg 9 procent tot 285 miljoen euro. Als gevolg van de economische recessie gaan consumenten minder uit eten en geven daardoor meer uit in de supermarkt.

AEX Index Realtime

Naar Boven

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief