Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Dendermonde-verdachte bekent moord op bejaarde

3 mrt 09

De verdachte van de steekpartij in een crèche in Dendermonde op 23 januari, heeft bekend ook een bejaarde vrouw te hebben vermoord.


Bij het bloedbad in Dendermonde werden twee baby's en een kleuterleidster gedood. Die moorden heeft de 20-jarige Kim de G. niet bekend. Hij zegt zich daarvan niets te kunnen herinneren. Wel heeft hij bekend een week vóór het bloedbad in Dendermonde de gepensioneerde boerin Elza van Raemdonck te hebben doodgestoken in haar huis in Vrasene, bij Antwerpen. 

Geheugenverlies
De G. werd al eerder verdacht van de moord, maar ontkende dit. Hij beweerde niet meer te weten of hij de vrouw slechts had bezocht, of dat hij haar had omgebracht. Volgens zijn advocaat Jaak Haentjens heeft het tijdelijke geheugenverlies te maken met de psychische gesteldheid van De G. Zijn toerekeningsvatbaarheid is nog niet vastgesteld. Psychiaters die hem hebben onderzocht, komen tot uiteenlopende conclusies. Zijn advocaat verlangt een grondig vervolgonderzoek naar de mogelijkheid dat de verdachte feiten verdringt.

Wraak
'Haat tegenover de maatschappij. Dat is het motief van Kim De G. voor de moord op Elza Van Raemdonck in Vrasene en het drama in de crèche in Dendermonde', zo meldt het VTM-journaal vanmiddag. Volgens het Belgische journaal vond De G. dat iedereen tegen hem was, maar koos hij zijn slachtoffers willekeurig. Volgens de televisiezender zou De G. ook van plan zijn geweest om zijn hele straat uit te moorden. Hij zou het geheugenverlies hebben verzonnen om meer aandacht te krijgen.

Naar boven

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief