Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Chat: "Werknemers wachten op maatregelen"

14 mrt 09

Volgens FNV-voorzitter Agnes Jongerius betalen werknemers nu al de prijs voor de economische crisis. Zij wil actie van het kabinet.

Redactie: Welkom bij de NOVA-chat, met Agnes Jongerius.

Redactie
: De Redactie selecteert een aantal vragen uit het aanbod. Wij vragen daarvoor uw begrip.
Redactie: Houd het kort en bondig.
Redactie: Welkom Agnes Jongerius.

klifman het zal toch niet gebeuren dat de gewone werknemer voor de creditkrisis zal opdraaien wij hebben het niet veroorzaakt
Agnes Jongerius ik ben bang dat er nu al werknemers de prijs betalen: zij die hun baan verliezen.

erik Waarom is de vakbeweging altijd bezig met het beschermen van bestaande rechten om vervolgens de rekening altijd ij de toekomstige generatie(s) te leggen?
Agnes Jongerius het rare is dat vooral de jonge generatie de rekening betaalt: zijn degene die langer moeten werken. de ouderen behouden hun rechten. niet eerlijk verdeeld dus.

cisca Mensen gaan hun inkomen/zekerheid verliezen er zal verwarring onvrede optreden wat denk je dat het kabinet daar aan gaat doen ??
Agnes Jongerius het zal toch niet waar zijn dat wij na een financiele crisis, een economische crisis ook een sociale crisis krijgen. daar zit niemand op te wachten.

avk Om jongeren aan werk te helpen, zouden ouderen juist wat eerder plaats moeten maken: AOW leeftijd omlaag dus ( dat is ook wat Erik vraagt)
Agnes Jongerius het zou heel goed zijn om werk te maken van banen en stages van jongeren.....l.. aow leeftijd hoeft niet omlaag, wij moeten gewoon -solidair- plek maken in bedrijven.

marcel Omdat uw leden de crisis niet veroorzaakt hebben vraagt u om snelle (re)actie van de regering. Denkt u dan te weten welke mensen in Nederland dan wel de crisis veroorzaakt hebben?
Agnes Jongerius dat dacht ik wel...... de banken, de toezichthouders, de aandeelhouders....... en het kabinet kwam in het najaar snel de banken te hulp, de werknemers wachten al een tijd om maatregelen.

frank U vraagt van alles van het kabinet. Maar wat gaat u bijdragen?
Agnes Jongerius wat dacht u van de bijdrage van mensen die hun baan kwijt raken: 30% inkomen inleveren!!!!!!

angela Zijn we al op het dieptepunt van de crisis of ben ik als 24 jarige nog 40 jaar aan het boeten?
Agnes Jongerius wist ik het maar.... hoop het wel.....

langerijs Hoe ver wil de FNV gaan om de solidariteit tussen werkenden en gepensioneerden in stand te houden?
Agnes Jongerius solidariteit: wij kunnen, zeker in tijden van crisis, niet zonder.

poesjkin komt u ook op voor de uitkeringsgerechtigden?
Agnes Jongerius ja zeker. de FNV heeft werknemers, zelfstandigen, ouderen en uitkeringsgerechtigden als lid. en wij komen op voor al die mensen.

edgar Sommige banen zijn belangrijker voor Nederland dan andere, bijvoorbeeld om dat ze ook werk opleveren in andere bedrijven, zoals banen in de industrie. Wil de FNV juist die banen extra behouden? Of is voor de FNV iedere baan gelijk?
Agnes Jongerius Werk is werk. maar ik zou het geweldig vinden als wij in deze tijd ook aandacht hebben voor nieuwe, groene banen: banen die milieu ten goede komen.

theo Wat is uw taak in deze crisis ?

Redactie: Bijna tijd voor de laatste vraag!

Agnes Jongerius de rust bewaren. en af en toe de boel op scherp zetten. rust roest. en dat kunnen wij niet gebruiken. het kabinet moet in actie komen. en als ze dat niet uit zichzelf kunnen, dan verheffen wij van tijd tot tijd onze stem. wij behartigen de belangen van die mensen die zich zorgen maken over hun baan, hun inkomen en hun pensioen.

harry op welke leeftijd gaat u met pensioen?
Agnes Jongerius heb nog geen idee. ben nu 48. heb nog even de tijd om daar over na te denken.

Redactie: Agnes Jongerius hartelijk dank. En ook alle chatters die honderden vragen hebben ingestuurd. Helaas kunnen die nu eenmaal niet allemaal gesteld worden. Graag tot een volgende keer. Slaap lekker.

Redactie: EINDE

Naar boven

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief