Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Terreurverdachten' eisen excuses van politie en justitie

16 mrt 09

De familie die ervan verdacht werd betrokken te zijn bij het beramen van een aanslag in Amsterdam Zuid-Oost eist excuses van politie en justitie.


Woedend
Sinds hun vrijlating afgelopen vrijdag hebben ze niets meer gehoord van politie en justitie. Hun woningen zijn beschadigd en volledig overhoop gehaald. Persoonlijke eigendommen, zoals pinpassen, computers, horloges of paspoort hebben ze nog niet teruggekregen. De familie is woedend dat ze eerst worden neergezet als terroristen. En nu blijkt dat ze er niets mee te maken hebben, horen ze niets van de overheid.

Kind
Bij de arrestatie van de zes mannen en één vrouw afgelopen donderdag, raakte één familielid twee tanden kwijt. Een ander werd afgevoerd en moest zijn kind van zeven op straat achterlaten. Een buurvrouw ving het kind op. Volgens politie en justitie had de familie banden met een van de daders van de aanslagen in Madrid, vijf jaar geleden.

Spanje
Mohammed, wiens vader werd opgepakt: “De politie heeft mij de tape laten horen. Ze wilden weten of ik de stem herkende. De vrouw op de tape zei dat er drie mannen uit Spanje in een busje onderweg waren naar Nederland. En dat ze misschien konden overnachten op de adressen van de inmiddels vrijgelaten familie”.

Naar boven

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief