Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Personeel ABN Amro ziet af van bonus

27 mrt 09

Een deel van de top van ABN Amro in Nederland ziet af van een riante bonus na een moreel appèl van bestuursvoorzitter Gerrit Zalm.


Flink bedrag

De managers was een flink bedrag beloofd na de overname van de bank door Fortis, de Royal Bank of Scotland en Santander. De drie banken probeerden hiermee medewerkers binnen het bedrijf te houden, ook al was hun toekomst onzeker. Inmiddels is het Nederlandse deel van Fortis, en daarmee ook ABN Amro, genationaliseerd.

Toekomst
Zalm verzocht het topmanagement om alleen het minimum aan contractuele beloningen te accepteren. Als zij dat niet zouden doen, zou er voor hen geen toekomst meer bij de bank zijn. ABN Amro heeft vorig jaar bijna 67 miljoen euro aan bonussen uitgekeerd. Het topmanagement incasseerde 8,3 miljoen euro aan bonussen, 63 procent minder dan in 2007. Degenen die toch aan hun bonus vasthouden, raken hun baan kwijt.

Deskundig
Zalm is niet bang dat ABN Amro nu minder goed in staat is om deskundig personeel binnen te halen. "We gaan de bonussen opnieuw bekijken. Ik wil er niet helemaal van af, maar ze mogen niet meer zo'n groot deel van de totale beloning uitmaken."

Vanmorgen maakte ABN Amro Nederland bekend dat vorig jaar een winst is geboekt van 471 miljoen euro, in 2007 was dat nog meer dan het dubbele.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief