Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Duizenden protesteren tegen top

1 apr 09

Demonstraties tijdens de G20

Londen is omgebouwd tot een vesting. En dat is nodig want ruim vierduizend mensen zijn het zakencentrum van Londen ingetrokken om te demonstreren tegen de top van de G20.


Op meerdere plaatsen kwam het tot opstootjes tussen betogers en politie, onder meer bij het gebouw van de Bank of England. Daar wisten enkele activisten het gebouw binnen te dringen en op het dak te klimmen. De politie is massaal op de been. Ook banken hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Barack Obama
De Amerikaanse president Barack Obama is begonnen aan zijn tour door Europa. Vanmorgen arriveerde hij in Londen waar hij de G20, de topconferentie over de economische crisis, bijwoont. Het is het eerste bezoek van Obama aan Europa als president.

Koning Abdullah
De president heeft vanmorgen een gesprek gehad met de Britse premier Gordon Brown. Ook sprak Obama met de Chinese president Hu Jintao, van wie hij de uitnodiging om in de tweede helft van dit jaar naar China te komen, heeft geaccepteerd. Later spreekt Obama nog met de Russische president Dmitri Medvedev en de Saoedische koning Abdullah. Morgen brengt Obama een bezoek aan koningin Elizabeth. 

Recessie
De leiders van de belangrijkste industrielanden praten op de eendaagse G20-top over de economische recessie. Duitsland en Frankrijk hebben al aangegeven niet blij te zijn met de conceptverklaring die op tafel ligt. Volgens president Sarkozy is een mislukking van de G20-top 'verboden'. Hij vindt dat er concrete resultaten moeten worden geboekt.

NAVO
Obama gaat na de G20-top ook nog naar de NAVO-top en hij brengt nog een bezoek aan Turkije en Tsjechië, de huidige EU-voorzitter.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief