Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kamer gunt Defensie meer tijd in imam-kwestie

9 apr 09

Jack de Vries

Staatssecretaris Jack de Vries van Defensie krijgt van de Tweede Kamer extra tijd om te besluiten of een de omstreden imam Ali Eddaoudi aan de slag kan als geestelijk verzorger bij Defensie.

De Vries heeft de Kamer vandaag meer tijd gevraagd om te kunnen overleggen met het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), dat de imam had geselecteerd, en met de imam zelf.

Uitstel
De VVD en Rita Verdonk stelden vandaag de Kamer voor om de aanstelling van de Nederlands-Marokkaanse imam ongedaan te maken, maar de stemming daarover werd uitgesteld. kamerlid Paul de Krom (VVD): "We willen de staatssecretaris de tijd geven om er op een goede manier uit te komen". De Kamer stemde wel over een voorstel van de PVV om de imam te ontslaan, maar dat kreeg alleen steun van Verdonk.

Colums
Ali Eddaoudi schreef de afgelopen jaren columns waarin hij premier Jan Peter Balkenende eenhypocriet noemde en "nog geen deurmat waardig". Ook schreef hij dat er van een broederschap tussen moslims en christenen geen sprake kan zijn en dat de Nederlandse missie in Afghanistan bedoeld is om de Afghanen in eigen land te terroriseren. CDA, VVD, PVV, SGP en Verdonk zijn boos dat Defensie deze imam wil aanstellen als geestelijk verzorger.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief