Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Eerste Mexicaanse griepdode buiten Mexico

29 apr 09

Mexicaanse griep in Duitsland

In de Verenigde Staten is een bijna twee jaar oud kind, afkomstig uit Mexico, overleden aan de gevolgen van de Mexicaanse griep. Het is het eerste sterfgeval door deze ziekte buiten Mexico.

Wereldkaart van de Mexicaanse griep
Roze: vermoeden van Mexicaanse griep
Paars: zeker Mexicaanse griep
Geel: negatief getest op Mexicaanse griep
Geen punt: dode


Bekijk H1N1 Swine Flu in groter beeld

Duitsland
In Duitsland is bij drie personen de Mexicaanse griep geconstateerd. Het gaat in ieder geval om een man in de deelstaat Beieren en die recentelijk in Mexico was.

Mexico

De Mexicaanse autoriteiten hebben het aantal bewezen doden door varkensgriep teruggebracht van twintig naar zeven. Dat is het gevolg van strengere testen, zei minister van Gezondheid José Angel Córdova. Bij in totaal 26 mensen is het virus nu na laboratoriumtesten bewezen. Maar functionarissen blijven ervan uitgaan dat door het virus inmiddels 159 mensen zijn gestorven.

Besmet
Meer dan 1300 mensen liggen in het ziekenhuis met een vermoedelijke besmetting. In de zoektocht naar de bron van de besmetting richt de Mexicaanse regering haar aandacht nu op een varkensboerderij in het oosten van het land.

Medicijnen
Landen in Midden-Amerika hebben om internationale hulp gevraagd. De landen kwamen bijeen in Nicaragua. Ze vragen vooral om medicijnen. China heeft Mexico al 5 miljoen dollar (bijna 3,8 miljoen euro) hulp toegezegd.

Varkensgriep is nu in acht landen bevestigd. In meer dan vijftien landen zijn verdachte gevallen gemeld.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief