Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Flinke toename griepbesmettingen VS

11 mei 09

FLINKE TOENAME GRIEPBESMETTINGEN IN VS

Het aantal bevestigde gevallen van Mexicaanse griep in de Verenigde Staten is de afgelopen dagen scherp gestegen, zo heeft de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC laten weten.Ruim 2500

In de laatste rapportage van de CDC wordt gesproken over bijna driehonderd nieuwe gevallen terwijl een dag eerder al zeshonderd nieuwe besmettingen waren vastgesteld. De teller staat nu op ruim 2500. Dat is meer dan in Mexico, het land waar de uitbraak van het virus begon.

Drie doden
Het dodental in de VS is met drie beduidend lager dan in Mexico. Daar zijn tot nu toe zeker 48 mensen overleden door besmetting met het H1N1-griepvirus. "Meer besmettingen, meer opnames en meer doden door deze uitbraak zullen zich voordoen de komende dagen en weken", aldus de CDC. De Mexicaanse griep is in zeker 44 van de vijftig Amerikaanse staten en de federale hoofdstad Washington DC opgedoken.

Griep in China buiten Hongkong
In China is buiten Hongkong een eerste geval van Mexicaanse griep vastgesteld. Het gaat om een 30-jarige man in de zuidwestelijke provincie Sichuan. De man is opgenomen in een ziekenhuis in de stad Chengdu. Hij was onlangs in de Verenigde Staten geweest.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief