Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Aspergekweekster Someren opgepakt

21 mei 09

Aspergekweekster opgepakt

De politie heeft woensdagnacht de eigenares van een aspergekwekerij in Someren aangehouden voor overtreding van de woningwet en belemmering van politieonderzoek.

Moderne slavernij
Vorige week vrijdag is de aspergekwekerij ontruimd vanwege de 'slavernijachtige' arbeidsomstandigheden: de ongeveer 50 - vooral - Roemeense arbeiders mochten al die tijd dat ze daar werkten het terrein niet verlaten, ze verdienden minder dan hen was beloofd en ze moesten hun eten en drinken voor veel geld op het erf zelf kopen. De arbeiders sliepen bovendien in een vieze ruimte zonder ramen.

De gemeente had eerder toestemming gekregen om de boerderij te ontruimen, omdat het gebouw niet aan de voorschriften van de brandweer voldeed. De eigenaresse van het bedrijf had deze beslissing nog aangevochten bij de rechter.

De politie controleerde vrijdag bij de actie of er op het boerenbedrijf personen waren gehuisvest die daar niet mochten verblijven. In minstens twee complexen lagen medewerkers te slapen. Bovendien weigerde de eigenares van de kwekerij mee te werken aan het onderzoek.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief