Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Dader familiedrama schreef afscheidsmail

26 mei 09

De politie gaat er vanuit dat er in de zaak van de doden in Zwijndrecht en Bavel sprake is van een familiedrama.


Afscheidsmail
Justitie heeft de afscheidsmail van de man die in Zwijndrecht dood is gevonden. In de mail, die hij in de nacht van de moorden aan collega's heeft gestuurd, schrijft hij dat hij depressief is en zich bedreigd voelt. Ook schrijft hij dat hij zijn vriendin in Bavel en zijn ex-vrouw en kinderen in Zwijndrecht heeft vermoord.

Ex-man
De doden in Zwijndrecht zijn een man, een vrouw en twee kinderen: een jongen van 16 en een meisje van 17 jaar. Ook lag er een dode hond in het huis. De politie heeft inmiddels alle lichamen en de hond uit het huis gehaald. De vrouw die in het huis woonde, was vorig jaar gescheiden van haar man, zo hebben omwonenden gemeld. Het mannelijke slachtoffer is vermoedelijk haar ex-man.

Rustiger
In een woning in Bavel lag een dode vrouw. Omwonenden meldden dat de vrouw vorig jaar was gescheiden van haar man. Ze zou één zoontje hebben. Een buurtbewoonster tegen Omroep Brabant: "Mijn kinderen zaten bij haar zoontje op de scouting (...) Ze was een beetje teruggetrokken, maar een heel lieve vrouw, een goede moeder. De bewoonster beaamt dat er problemen waren rond de scheiding van de vrouw. "Ze werd gestalkt. Haar zoontje vertelde dat ze daar wel angstig om waren (...) Maar het leek de laatste tijd juist rustiger."

Inloopbijeenkomst
De gemeente Zwijndrecht hield maandagavond een speciale inloopbijeenkomst voor omwonenden in de Develhofkerk. Daar hadden zich ongeveer honderd mensen verzameld. Ook burgemeester Scholten was aanwezig. Hij zei dat een drama is gebeurd, dat nog met veel raadsels is omgeven. Bij het huis in Zwijndrecht hebben een aantal jongeren bloemen neergelegd.

Familiedrama's
De afgelopen jaren werd Nederland opgeschrikt door diverse familiedrama's, onder andere in Haarlem, Apeldoorn, Zoetermeer en Hilversum.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief