Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Bijna honderd kinderen slachtoffer zwemleraar

16 jun 09

De politie heeft bij de 59-jarige eigenaar van een particuliere zwemschool uit Den Bosch foto's van 98 verschillende meisjes gevonden. Tienduizenden afbeeldingen van meisjes tussen de zes en zestien jaar zaten op vijf computers, harde schijven en camera's.


Dat maakte de Bossche hoofdofficier van justitie Gerrit van der Burg dinsdagavond bekend.

Rond zwembaden
Op de beelden pleegt de Bosschenaar ontucht met de meisjes in en rond zwembaden. Voor zover bekend bleef het bij seksuele handelingen en zijn er geen kinderen verkracht. Van twee slachtoffers is inmiddels de identiteit bekend. Of het gaat om (uitsluitend) verstandelijk beperkte meisjes is nog niet bekend.

Vreselijke zedenzaak
Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch spreekt van een omvangrijke en vreselijke zedenzaak. De politie heeft de eigenaar van de zwemschool vorige week aangehouden. Donderdag werd hij voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor langere tijd vastgezet. Vijftig politiemensen, onder wie zedenrechercheurs en digitale experts, werken aan het onderzoek.

Slachtoffertjes
Benno L. gaf les in zwembaden van gezondheidsinstellingen in Den Bosch, Vught, Sint-Michielsgestel en Vlijmen. Zijn zwemschool is gespecialiseerd in les aan kinderen met een verstandelijke beperking of watervrees.

Brief
Voor ouders van de zwemleerlingen werden dinsdagavond in Den Bosch, Vught en Drunen bijeenkomsten georganiseerd. Maandagmiddag werden ouders al per brief geïnformeerd door de burgemeester. De ouders van reeds bekende slachtoffers zijn persoonlijk geïnformeerd.

Kleinzoon
Hoe lang de zwemleraar zijn gang heeft kunnen gaan, is nog onduidelijk. Benno L. heeft achttien jaar zwemles gegeven. Vijf jaar geleden heeft de politie kort onderzoek gedaan naar aanleiding van geruchten over misbruik, maar dat leverde niets op, zei korpschef Wilbert Paulisssen. Benno L. kwam ook al eerder in het nieuws; hij werd niet vervolgd nadat zijn 5-jarige kleinzoon verdronk tijdens een zwemles van zijn opa.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief