Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Advocaat zwemleraar: 'Zaak is veel kleiner"

9 jul 09

Advocaat Benno L: 'Zaak is veel kleiner"

De advocaat van zwemleraar Benno L., Pieter van der Kruijs, denkt dat de ontuchtzaak tegen zijn cliënt veel kleiner is dan het Openbaar Ministerie voorspiegelt.

Hij zei dat donderdag in het Radio 1 Journaal.

Ontucht
De politie had vorige maand bij de 59-jarige eigenaar van een particuliere zwemschool uit Den Bosch foto's van 98 verschillende meisjes gevonden. Tienduizenden afbeeldingen van meisjes tussen de zes en zestien jaar zaten op vijf computers, harde schijven en camera's. Op de beelden pleegt de Bosschenaar ontucht met de meisjes in en rond zwembaden. Justitie verdenkt de 59-jarige L. van ontucht met deze vele minderjarige meisjes.

Benno L. gaf les in zwembaden van gezondheidsinstellingen in Den Bosch, Vught, Sint-Michielsgestel en Vlijmen. Zijn zwemschool is gespecialiseerd in les aan kinderen met een verstandelijke beperking of watervrees.

Tien procent
Het zou advocaat Van der Kruijs "niet verbazen" als het allemaal veel minder blijkt te zijn dan de door justitie genoemde 98 meisjes. "Ik denk dat het de 10 procent niet haalt," aldus Van der Kruijs. Hij verbaast zich er over dat justitie de zaak "zo groot" naar buiten heeft gebracht.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief