Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Paarlberg voor de rechter

13 jul 09

Maandag start het proces tegen vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg. Het OM vervolgt Paarlberg voor belastingfraude en oplichting. Bovendien wordt hij verdacht van het witwassen van de afspersingsgelden van de geliquideerde Willem Endstra.


Holleeder

Het gaat om een bedrag rond zeventien miljoen euro, dat Willem Holleeder heeft afgeperst van Willem Endstra. Paarlberg zou het geld via investeringen in vastgoed hebben weggesluisd. Eerder veroordeelde het gerechtshof Willem Holleeder voor onder meer deze afpersing tot negen jaar celstraf. Bij deze uitspraak noemde de rechter Paarlberg al in verband met valsheid in geschrifte  witwaspraktijken en valsheid in geschrifte.

Paarlberg 
Paalberg bezit naar schatting 280 miljoen euro en staat op nummer 103 in de Quote 500. Hij staat bekend als mede-eigenaar van de Merwede Groep, die een groot deel van de panden in de P.C. Hoofdstraat in Amsterdam, en in de Lijnbaan in Rotterdam bezit. Ook is hij voormalig eigenaar van de Euromast en is hij een grote naam in de Nederlande horeca.

Proces
Zijn advocaat, Gabriël Meijers, heeft aangekondigd met nieuwe getuigen te komen om de onschuld van zijn cliënt te bewijzen. Maandag 13 juli vindt de eerste zitting plaats, gevolg door twee zittingen op woensdag 15 en donderdag 16 juli.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief