Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

De Hoop Scheffer opgenomen in ziekenhuis

21 jul 09

Secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer van de NAVO is opgenomen in het ziekenhuis. Hij werd onwel tijdens een bezoek aan Brussel, waar hij de Belgische Nationale feestdag bijwoonde. Hij heeft last van trombose.


Bloedprop
Doktoren hebben een bloedprop bij de Hoop Scheffer verwijderd, die een ader blokkeerde. Volgens een woordvoerder is de toestand van de secetaris-generaal niet ernstig en kan hij over enkele dagen het ziekenhuis verlaten.

Onwel
De Hoop Scheffer voelde zich niet goed, nadat hij ter gelegenheid van de Belgische nationale feestdag een NAVO-dorp had geopend in het centrum van Brussel. Zijn woordvoerder zei aanvankelijk dat de NAVO-chef oververmoeid was door zijn zware programma van de afgelopen dagen, met bezoeken aan diverse NAVO-lidstaten, en dat hij last had last van de hitte. Een gepland bezoek aan Duitsland werd meteen afgeblazen.

Voormalig CDA-leider en minister van Buitenlandse Zaken De Hoop Scheffer legt volgende week vrijdag zijn functie na vijfeneenhalf jaar neer. Hij wordt dan opgevolgd door de Deen Anders Fogh Rasmussen.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief