Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Organisator Gay Pride geschopt en geslagen

24 jul 09

Een week voor de Gay Pride zijn opnieuw twee homo's slachtoffer geworden van homofoob geweld. Een van de organisatoren van de Gay Pride, Hugo Braakhuis, is samen met zijn vriend woensdagnacht belaagd en mishandeld op het Rembrandtplein in Amsterdam.


'Kankerhomo'

De mannen stonden voor een café te zoenen. Een groepje jongens schold hen uit, onder meer voor 'kankerhomo'. Toen de kennis van Braakhuis daar iets op zei, kreeg hij een klap en viel op de grond. Daarna schopten een aantal jongens op hem in, en ook Braakhuis kreeg een klap. De politie greep hierop in. Vier jongens zijn aangehouden.

Politie
Geweld tegen homo's in Amsterdam is de laatste jaren flink toegenomen. De gemeente Amsterdam extra maatregelen genomen om homofoob geweld aan te pakken. Sinds kort is er bijvoorbeeld cameratoezicht in de Reguliersdwarsstraat, het centrum van de Amsterdamse homoscène. Volgens proGay-voorzitter Frank van Dalen toont de mishandeling dat homo's nog steeds "niet zichzelf kunnen zijn".

NB De politie is nog op zoek naar getuigen van de belaging op het Rembrandtplein. U kunt contact opnemen met de politie via het algemene politienummer 0900-8844 of het speciale nummer voor deze zaak: 020-5592100.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief