Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Marco Borsato: 'Symphonica in Rosso gaat door'

23 sep 09

Twee van de drie concerten in de concertenreeks Symphonica in Rosso gaan door. Dat heeft artiest Marco Borsato woensdag 23 september bekengemaakt tijdens een persconferentie in popposium Paradiso in Amsterdam.

Dinsdag is Borsato's bedrijf The Entertainment Group (TEG) failliet verklaard. Daardoor was onzeker of de vierde editie van Symphonica in Rosso door zou gaan.

Kaartjes
De concerten stonden gepland voor 16, 17 en 18 oktober in het Arnhemse Gelredome. De drie shows worden samengevoegd tot twee. Duizenden mensen hadden al kaarten gekocht. Diana Ross, dit jaar de ster van de concerten, is nog steeds bereid te komen.

Verrassend
Borsato zag de financiële nood van zijn bedrijf niet aankomen. In De Telegraaf zei hij vorige week dat hij zelf pas enkele weken op de hoogte was van de situatie. Hij wil op dit moment geen schuldige aanwijzen. 'Dat is voor later', zei de artiest. 'Ik wil niemand zwartmaken'.

Aangeslagen
Borsato verklaarde op zijn website dat hij 'aangeslagen' is over het faillissement. Via Twitter hield hij de afgelopen dagen zijn fans op de hoogte.


Bekijk ook de uitzending over dit onderwerp

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief