Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

"DSB valt niet om"

1 okt 09

Hans van Goor, lid van de Raad van Bestuur van DSB en de rechterhand van bankdirecteur Dirk Scheringa, heeft in NOVA gereageerd op de commotie rondom de DSB-bank. Van Goor ontkent dat de DSB-bank op omvallen staat. Er is volgens hem donderdag bijzonder weinig tegoed opgevraagd door klanten.


Solvabel
Van Goor zegt dat de DSB intensief contact heeft met De Nederlandsche Bank: "Om de paar uur is er contact, we houden elkaar op de hoogte. Wij zijn zeer solvabel, zeer liquide."

Kritiek
Over eventuele fouten die de bank heeft gemaakt zegt hij dat het duidelijk is dat bepaalde verzekeringsproducten ter discussie staan, en dat hij zich niet helemaal in de kritiek herkent. Maar op dit moment is dat zeker niet de feitelijke situatie rondom de verkoop van koopsompolissen, aldus Van Goor.

Spijt
"Als wij dingen in het verleden niet goed hebben gedaan is een ding zeker: we doen ze nu wel goed. Ik denk wel dat we fouten hebben gemaakt bij het verstrekken van hypotheken. Met de wijsheid van 2009 zouden we het nu niet meer zo doen." En: "Ik vind het heel jammer dat het zo gebeurd is, we hebben een regeling getroffen om alle zaken goed op te lossen en we hebben er spijt van."

Oplossen
Van Goor stelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor het oplossen van de probleemgevallen, zei de DSB-topman in de NOVA-uitzending.

Gerrit Zalm en Frank de Grave, beide oud-bestuurders bij DSB, waren volgens Van Goor op de hoogte van de gang van zaken bij de bank. 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief