Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

FNV: woensdag AOW-dag

7 okt 09

FNV: woensdag AOW-dag

De FNV heeft werknemers in het hele land opgeroepen tussen 11.55 en 13.00 uur actie te voeren tegen de plannen van het kabinet de AOW-leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar. De actie duurt heel symbolisch 65 minuten.


Verbod
De rechtbank verbood gisteren een voor vandaag geplande openbaar vervoerstaking . De rechtbank stelde dat werknemers alleen mogen staken, als er sprake is van een geschil met de werkgevers. Omdat er nu geen collectieve onderhandelingen over de AOW tussen de twee partijen lopen, mag de staking niet doorgaan.

Teleurgesteld
Bestuurders van Abvakabo FNV en FNV Bondgenoten reageerden gisteren teleurgesteld op de uitspraak.

Ludiek
De acties van vandaag variëren van ludiek tot "verlengde lunchpauzes" en werkonderbrekingen. Die worden gehouden op pleinen, bedrijfsterreinen en bij bedrijven. FNV-voorzitter Agnes Jongerius spreekt in Utrecht de actievoerders toe.

Spoedoverleg
FNV, CNV en MHP hebben premier Balkenende vandaag een brief gestuurd, waarin ze schrijven op korte termijn, nog voordat het kabinet een knoop doorhakt over het verhogen van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar, spoedoverleg willen over de toekomst van de AOW. Maar premier Balkenende heeft laten weten nu geen aanleiding te zien voor spoedoverleg. Volgens Balkenende is het kabinet nu aan zet, omdat het SER-overleg is mislukt.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief