Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

PvdA-leiding steunt Hamer

8 okt 09

PvdA-leider Wouter Bos en partijvoorzitter Lilianne Ploumen nemen het op voor de bekritiseerde fractievoorzitter Mariëtte Hamer van de PvdA.


"Zij doet een hondsmoeilijke baan in heel zware tijden en verdient daarbij ons aller steun. Die van ons heeft ze. En nu aan het werk allemaal", zeggen Bos en Ploumen in een speciale editie van Bos' weblog.

Optreden

Hamer ligt onder vuur in de partij. Er is kritiek op haar optreden in belangrijke debatten in de Tweede Kamer. PvdA-Kamerlid Diederik Samsom, die vorig jaar de verkiezing voor het fractievoorzitterschap van Hamer verloor, uitte afgelopen week in een interne e-mail zijn wanhoop over de "deplorabele staat" waarin de PvdA zich bevindt.

Onzichtbaar
Deze verkapte kritiek op Hamer werd gesteund door oud-Kamervoorzitter Van Nieuwenhoven. Moet Hamer worden vervangen? ‘Dat zou kunnen,’ antwoordde zij op een vraag van Matthijs van Nieuwkerk in tv-programma De Wereld Draait Door. En volgens een onderzoek dat werd gehouden na de Europese verkiezingen is de fractie onder leiding van Hamer te onzichtbaar.

Dieptepunt

De oplaaiende kritiek op Hamer komt op minder dan een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. De partij staat in de peilingen op een historisch dieptepunt. De voornaamste kritiek op Hamer is dat zij zorgt voor imagoschade door haar optredens tijdens debatten. Zo komt ze niet erg sympathiek over en is haar toon zeurderig.

Bekijk ook Mariëtte Hamer bij Koefnoen


 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief