Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

FNV slaat uitnodiging Wilders af

12 okt 09

“We dealen met de duivel en zijn oude moer”, zei FNV-voorzitter Agnes Jongerius in een interview met de Volkskrant zaterdag. In hetzelfde interview gaf de voorzitter aan in gesprek te willen gaan met de PVV over een mogelijk gezamenlijk verzet tegen de AOW-plannen van het kabinet.


PVV-leider Geert Wilders nodigde Jongerius daarop uit voor een gesprek.

Vandaag laat de FNV op haar website weten dat de vakbond niet ingaat op de uitnodiging van Wilders:

“In de commotie van afgelopen weekend is de indruk ontstaan dat de FNV uit zou zijn op samenwerking met de partij van de heer Wilders. Een interview in de Volkskrant van zaterdag is door Wilders op deze manier opgepakt. Een gesprek zou die verkeerde en onjuiste indruk alleen maar versterken.”

Ophef
De uitspraken van Jongerius zorgden voor ophef. De christelijke vakcentrale CNV liet weten samenwerking met de PVV af te wijzen. “Het CNV wijst samenwerking af met partijen die bevolkingsgroepen uitsluiten.”

Ook binnen de FNV is verzet tegen de uitspraken van Jongerius. Het bestuur van de vakbond ABVAKABO FNV reageerde zondag op haar website door te stellen dat er geen samenwerking met PVV is en zal komen. Op verzoek van de vakbond komt vandaag het hoogste orgaan van de FNV, de federatieraad, bijeen naar aanleiding van de uitspraken van Jongerius.

Reactie Wilders
PVV-leider Geert Wilders laat weten alleen met FNV-voorzitter Jongerius te willen praten. “Als ze niet persoonlijk met mij wil spreken om haar eigen hachje te redden binnen de FNV, dan wordt samenwerking kennelijk toch niet op prijs gesteld door de FNV. Politieke spelletjes zijn bij de FNV dan blijkbaar belangrijker dan de AOW.”

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief