Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Geen kandidaten voor overname DSB'

14 okt 09

De bewindvoerders bij DSB hebben gesproken met enkele geïnteresseerden voor de overname van DSB Bank, maar zij hebben zich teruggetrokken. Op dit moment zijn er geen verdere kandidaten.


Failliet
Dat hebben de bewindvoerders woensdag gemeld in een verklaring. Zij zullen hiervan vandaag verslag doen aan de rechtbank. Volgens bewindvoerder Rutger Jan Schimmelpenninck is het waarschijnlijk dat DSB Bank faillliet zal worden verklaard. "Dat is aan de rechtbank om te beslissen." De bewindvoerder wees erop dat de bank nu bij gebrek aan kopers een negatief eigen vermogen heeft.

Rechtbank
Schimmelpenninck sprak de verwachting uit dat het depositogarantiestelsel in werking zal worden gesteld op het moment dat DSB Bank failliet is verklaard. Volgens Joop Hofland van vakbond De Unie kan de rechtbank beslissen om DSB Bank failliet te verklaren, maar is het ook mogelijk dat de rechtbank de eerder verleende surseance van betaling verlengt. In dat geval kunnen geïnteresseerde partijen zich nog steeds melden voor de overname DSB Bank in zijn geheel. Hofland zegt van de bewindvoerders te hebben gehoord, dat zich dinsdagavond een geïnteresseerde partij heeft gemeld voor DSB Bank, maar dat deze zich woensdag heeft teruggetrokken.

Mogelijke koper
Vakbond De Unie meldde vanochtend dat een mogelijke koper zich had gemeld voor DSB Bank. Ook FNV Bondgenoten had over een geïnteresseerde partij gehoord. Volgens de twee bonden zouden de curatoren een kandidaat tot woensdag 12.00 uur de tijd hebben gegeven om met een bod te komen. Het zou gegaan zijn om het in Amsterdam gevestigde All Capital, meldden de NOS en RTL Nieuws. Dat bedrijf zou delen van DSB hebben willen overnemen.

All Capital zegt echter nooit interesse te hebben getoond voor de DSB Bank. ‘We hebben geen belangstelling voor DSB Bank en ook nooit belangstelling gehad’, aldus directeur Martin Strijk van All Capital vandaag.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief