Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

AFM tikt ING op de vingers

23 okt 09

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft bankverzekeraar ING op de vingers getikt. Volgens de toezichthouder was de informatieverstrekking van ING over de zogenoemde 'Toprekening' niet misleidend, maar onvoldoende duidelijk.


Klachten
De AFM beoordeelde de brochure van de spaarrekening, nadat er veel klachten van consumenten waren binnengekomen. Het bankconcern had naar het oordeel van de AFM duidelijker moeten aangeven dat de spaarrente na een half jaar afhankelijk zou worden van de marktrente. Consumenten klaagden dat zij door de brochure de indruk kregen dat de rente op 4 procent zou worden vastgesteld. In werkelijkheid kwam de rente fors lager uit.

Informatie
"Juist in deze tijd is het belangrijk dat consumenten goede informatie krijgen over financiële producten, ook over relatief eenvoudige producten als spaarrekeningen", aldus de AFM. Inmiddels heeft ING de informatie over de Toprekening aangepast. ING heeft overigens toegezegd de informatieverstrekking van al haar producten tegen het licht te houden.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief