Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

DSB-kunstwerken te zien in Apeldoorn

6 nov 09

Twee beelden uit de collectie van DSB-topman Dirk Scheringa zijn vanaf zaterdag te zien in CODA Museum in Apeldoorn. ABN Amro heeft toestemming gegeven de beelden te exposeren, liet het museum vrijdag weten.


Het is de eerste keer dat kunstwerken uit de in beslaggenomen DSB-collectie te zien zijn voor het publiek.

Onderpand
ABN Amro nam op 20 oktober alle kunstwerken in beslag uit het Scheringa Museum voor Realisme in Spanbroek. De werken dienen als onderpand voor de hypotheekschuld van 32 miljoen euro van DSB Beheer aan de bank.

Minister Ronald Plasterk (Cultuur) liet enkele dagen geleden weten dat hij geen geld investeert in het redden van de collectie. De dertienhonderd magisch-realistische kunstwerken zijn daarom voorlopig niet te bezichtigen.

Tentoonstelling
Maar het CODA Museum mocht twee kunstwerken lenen voor de tentoonstelling 'De aard van het beest - dieren als spiegel van de ziel'. Het gaat om de beelden Andrew & Anubis en Le petit monde van kunstenares Silvia B.

De expositie in Apeldoorn, te zien tot en met 7 februari, geeft een overzicht van eigentijdse Nederlandse kunstenaars voor wie het dier een belangrijke rol speelt in hun beeldende werk.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief