Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Minister Klink bezorgd over foute info

10 nov 09

Het ministerie van Volksgezondheid wil op fora en weblogs banners gaan plaatsen die verwijzen naar de website waarop de overheid zelf informatie geeft over de Mexicaanse griep: www.grieppandemie.nl.


Minister Klink maakt zich namelijk zorgen over geruchten en foutieve informatie op het internet over de Mexicaanse griepprik.

Risicogroep

Gisteren besloot Klink dat ook kinderen van zes maanden tot en met vier jaar een risicogroep zijn. Ook de huisgenoten van zuigelingen krijgen het advies om zich te laten vaccineren. De minister volgt met het besluit de adviezen van de Gezondheidsraad. De GGD begint over twee weken met vaccinaties.

Misdaadsyndicaat
Inmiddels groeit het wantrouwen over het vaccin. Op internet circuleren de wildste verhalen. In het vaccin zou een chip zitten die burgers tot slaaf maakt. En Wereldgezondheidsorganisatie WHO zou onderdeel zijn van een internationaal misdaadsyndicaat dat de wereldbevolking wil decimeren middels massale vaccinatie.

Ongegronde verdenkingen
Op basis van deze complottheorieën ontstaan dubieuze geschriften die wijzen op de 'giftigheid' van de vaccinaties. De schadelijke bijwerkingen zouden bewust worden verzwegen. De exacte bestanddelen van de vaccins staan op de website van de Europese registratieautoriteit Emea. Volgens Louis Kroes, hoogleraar virologie in Leiden, in de Volkskrant: "Het zijn niet de vaccins die straks tot doden leiden, maar deze ongegronde verdenkingen, die mensen ervan weerhouden zich te laten inenten."

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief