Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

FC Eindhoven genoemd in gokschandaal

8 dec 09

De politie en de KNVB doen onderzoek naar mogelijke betrokkenheid van FC Eindhoven bij het gokschandaal in het Europese voetbal.


In het tv-programma Voetbal International werd maandagavond onthuld dat de Jupiler League-club uit Eindhoven één van de clubs is die door de KNVB wordt onderzocht in verband met illegale gokpraktijken.

Bellende Aziaten
FC Eindhoven zegt dat ze de KNVB zelf attent maakte op de opvallende aanwezigheid van bellende Aziaten op de tribunes van het Jan Louwers Stadion. Ze zouden gegevens hebben doorgebeld naar internet-gokkantoren in Azië. Gokkers kunnen tijdens de wedstrijden online op niet alleen de uitslage wedden, maar ook op bijvoorbeeld het aantal hoekschoppen of gele kaarten.

Verbaasd
Het wantrouwen van de KNVB zou ook zijn gewekt door een opvallende uitslag. FC Eindhoven verloor dit seizoen thuis met 8-0 van FC Dordrecht. “Wij zijn verbaasd dat dit wordt uitgelegd alsof FC Eindhoven betrokken is bij gokpraktijken nadat we die mensen nota bene zelf hebben aangegeven”, zei directeur Edwin Huybers gisteravond tegen Omroep Brabant.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief