Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Carel Kuyl hoofdredacteur NOVA

1 aug 03

1 augustus 2003

Carel Kuyl is de nieuwe hoofdredacteur van NOVA (NPS/VARA). Kuyl was eerder ad-interim-hoofdredacteur bij het programma als gevolg van het vertrek van Rik Rensen, in april dit jaar. De benoeming van Carel Kuyl, die officieel per 1 september ingaat, kan rekenen op de steun van de voltallige NOVA-redactie.

Het was aanvankelijk niet de bedoeling dat Kuyl bij NOVA zou blijven, maar in de wervingsprocedure werd hij door de directies van de NPS en de VARA en de redactie van NOVA gevraagd om aan te blijven.

Carel Kuyl: "Er staat enorm veel te gebeuren de komende jaren. De inhoudelijke vernieuwing van NOVA moet verder gestalte krijgen, we krijgen te maken met vergaande technische ontwikkelingen en de positie van NOVA op Nederland 3 zal moeten worden verstevigd. Het is enorm spannend en eervol om daar leiding aan te kunnen geven."

Carel Kuyl (51) kwam in 1981 in dienst bij de NOS als redacteur van Het Capitool, de voorloper van het discussieprogramma Buitenhof. In de jaren daarna maakte hij eerst een overstap naar de buitenlandrubriek Panoramiek en later naar NOS Laat. Van beide programma's was hij eindredacteur.

Toen NOS Laat veranderde in NOVA werd hij chef Buitenland. Bij de start van de NPS in 1995 werd Carel Kuyl benoemd tot chef Documentaires. In 1998 volgde hij Tom Kamlag op als programmaleider Televisie.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief