Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Jan van Zanen

10 jun 04

Is: Voorzitter van de landelijke VVD én wethouder financiën, economische zaken, openbare ruimte, monumenten (inclusief Museumkwartier) en de wijken Utrecht-Oost en Utrecht-Noordoost van Utrecht.

Persoonlijk: Mr. Jan (J.H.C.) van Zanen wordt geboren op 4 september 1961. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen.

Loopbaan: Na het gymnasium is Jan van Zanen Nederlands recht gaan studeren. Midden jaren tachtig haalt hij een Master of Laws aan de Cornell Law School in New York. Vanaf 1984 verdient hij zijn eigen boterham. Eerst als student-assistent bij professor Prins in Amsterdam, daarna als stafmedewerker juridische zaken bij Gamma, destijds gevestigd aan het begin van de Nieuwegracht in Utrecht. Tussen 1989 en 1991 vervult hij zijn dienstplicht als reserve officier bij de Koninklijke Luchtmacht. Daarna is Van Zanen bestuurs- en directiesecretaris bij de landelijke ondernemingsvereniging VOG.

Vanaf 1998 is hij namens de VVD wethouder in het college van Utrecht. Sinds de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen in 2000 met de portefeuille financiën, economische zaken, openbare ruimte, monumenten en de wijken Utrecht-Oost en Utrecht-Noordoost.

Van Zanen is eerder hoofdbestuurslid van de Jongerenorganisatie voor Vrijheid en Democratie (JOVD) en van 1990 tot 2002 lid van de gemeenteraad.

Nevenwerkzaamheden: Jan van Zanen zit in het Utrechts Oranje Comité en is bestuurslid van de De Winter Heijnsiusstichting.

(Bron: VVD, Janvanzanen.nl)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief