Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Sociale veiligheidsteams' in Terweijde

11 jan 10

'Sociale veiligheidsteams' in Terweijde

In de wijk Terweijde in Culemborg moeten 'sociale veiligheidsteams' voorkomen dat er opnieuw problemen ontstaan tussen Molukse en Marokkaanse jongeren, zo meldt de gemeente Culemborg.


Steun
De teams moeten bestaan uit leden van beide bevolkingsgroepen. Het idee is geopperd in gesprekken tussen de gemeente en vertegenwoordigers van Marokkaanse en Molukse zijde. Ook in de wijk lijkt steun voor het vormen van sociale veiligheidsteams. Wat de teams precies gaan doen, is nog onderwerp van gesprek, aldus een gemeentewoordvoerster.

Positieve lijn
Het college van burgemeester en wethouders in Culemborg hoopt de "nu ingezette positieve lijn vast te kunnen houden". In Terweijde is het al maandenlang onrustig. De laatste week is echter de rust weer gekeerd. Er geldt nog wel een samenscholingsverbod voor vier of meer personen.

Honkbalknuppel
Dit weekend heeft de politie twee personen aangehouden in Terweijde in Culemborg. Een persoon werd aangehouden wegens het bezit van een honkbalknuppel, de ander weigerde de wijk te verlaten toen de politie hem daartoe sommeerde.

Verantwoord
In verband met de geweldsincidenten in Terweijde zijn nu in totaal negen personen aangehouden. Daarvan zitten er nog vijf vast. Daarnaast zijn de afgelopen tijd nog eens tien personen aangehouden die zich niet aan de noodverordening hielden of vernielingen pleegden. De politie gaat pas weg uit Terweijde als dat verantwoord is, zegt een politiewoordvoerster. 

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief