Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Rouvoet gelooft in kabinet

30 jan 10

Arie Slob en André Rouvoet

Vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) zou zich 'wezenloos' schamen als het kabinet zou vallen en de samenleving daardoor opgezadeld zou worden met een politieke crisis, naast de al bestaande financiële crisis.


Stabiel
In een interview met de GPD-dagbladen zegt Rouvoet dat de coalitiepartijen het zich niet kunnen permitteren om op basis van partijpolitieke gevoeligheden het bijltje erbij neer te gooien. "Juist nu we de grootste crisis van de afgelopen eeuw doormaken, hebben we de plicht stabiel te zijn en Nederland daar doorheen te loodsen."

Trots
De ChristenUnie viert vandaag in Utrecht met een jubileumcongres het tienjarig bestaan van de partij. Zo’n achthonderd partijleden en ChristenUnie-politici zijn daarbij. De partijleider zegt trots te zijn op de bereikte resultaten. "In opmerkelijk korte tijd hebben we een heel sterk merk neergezet. Bij het CDA wordt na dertig jaar nog steeds gesproken over bloedgroepen, terwijl veel mensen nu al niet meer weten welke ChristenUnie-politici van GPV- of RPF-huize zijn."

Verkiezingen
Rouvoet wil zijn partij graag opnieuw leiden bij de volgende landelijke verkiezingen. Hij maakte die ambities vandaag onder luid gejuich bekend tijdens het tienjarig jubileumfeest van zijn partij. Rouvoet kreeg een staande ovatie. Rouvoet gaat er ondanks de strubbelingen in de coalitie met CDA en PvdA van uit dat de verkiezingen, zoals gepland, in 2011 zijn.

Onvrede en onrust
Fractieleider Arie Slob haalde tijdens het feest flink uit naar de oppositiepartijen. De partijleider vindt dat er maar weinig echt onderscheid is tussen de oppositiepartijen van links tot rechts, maar dat ze vooral eensgezind zijn in hun weerstand tegen christelijke vraagstukken zoals vrijheid van onderwijs. Slob omschrijft D66 als "deftige tegenpartij". "De antwoorden van die partij op de onvrede en onrust in de samenleving, waaraan de PVV zo gretig stem geeft, heb ik tot op heden gemist."

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief