Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Koningin begint consultaties

22 feb 10

Kabinet-Balkenende IV is gevallen...

Koningin Beatrix begint vandaag aan consultaties met demissionair premier Balkenende, de demissionaire vicepremiers Bos en Rouvoet en haar vaste adviseurs, de voorzitters van de Tweede en Eerste Kamer en de vicepresident van de Raad van State.


Demissionair premier Jan Peter Balkenende is de eerste in rij. Na hem volgen de drie vaste adviseurs van de majesteit: vicepresident van de Raad van State Herman Tjeenk Willink, Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en Eerste Kamervoorzitter René van der Linden. Daarna komen op Paleis Noordeinde de demissionaire vicepremiers Wouter Bos en André Rouvoet langs.

Rompkabinet
Beatrix zal met hen de ontstane situatie bespreken na de val van het kabinet afgelopen zaterdagochtend. Verwacht wordt dat CDA en ChristenUnie verder gaan als een rompkabinet totdat er waarschijnlijk in mei nieuwe landelijke verkiezingen worden gehouden. In de tussentijd nemen dan de zittende bewindslieden van CDA en ChristenUnie de vrijgekomen plekken van de vertrokken PvdA'ers bij hun eigen portefeuille.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief