Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Agent bekent moord op Milly Boele

17 mrt 10

Milly Boele

De 12-jarige Milly Boele is gisteren dood gevonden in een tuin bij een woning nabij haar ouderlijk huis in Dordrecht. Het betreft de woning van een 26-jarige politieman, die als verdachte is aangehouden.


De toedracht van haar dood is nog onbekend. Wel werd op de vanmorgen gegeven persconferentie duidelijk dat de 26-jarige verdachte Milly naar zijn huis heeft meegenomen en haar daar dezelfde avond om het leven heeft gebracht. Het lichaam van het meisje werd vanmorgen omstreeks drie uur geborgen en weggevoerd. De verdachte heeft bekend Milly te hebben omgebracht.

Agent
De gearresteerde agent is werkzaam bij het korps Rotterdam-Rijnmond. Hij meldde zich dinsdag op het bureau met volgens de politie belangrijke informatie. Hierop is hij direct aangehouden. De politie startte vervolgens een onderzoek in de woning van de man aan de Schuilenburg. De Rijksrecherche neemt het onderzoek nu over en zal de verdachte verder verhoren, een normale procedure als een verdachte een politieman is.

Medeleven
Demissionair minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, Binnenlandse Zaken) heeft het medeleven van het kabinet uitgesproken met de familie van de vermoorde twaalfjarige Milly Boele in Dordrecht. "Dit is een drama dat iedereen doet huiveren. Ik wil graag intens medeleven uitspreken aan de familie, de ouders en degenen die het meisje en het gezin hebben gekend en iedereen die met ze meeleeft", aldus Hirsch Ballin woensdag in het NOS-Journaal.

Verbijstering
De korpsleiding en het personeel van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond hebben met "verbijstering" kennisgenomen van de aanhouding van een 26-jarige agent van het korps als verdachte van het doden van de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht. De korpsleiding is "geschokt".

Bekijk hieronder de persconferentie (NOS):

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief