Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Het mes erin' - week 2

14 apr 10

Er moet bezuinigd worden en dan helpen alle kleine beetjes.


Verkiezing bij NOVA
NOVA's 'Het mes er in': een alternatief bezuinigingspakket, deskundig beoordeeld door econoom Arnold Heertje. Vorige week werd er al een aantal voorstellen gedaan. 

De winnaar van week 1 is Maarten van Rossem. Hij pleit voor afschaffing van de JSF.

Winnaar week 2: Ben van der Burg. Hij pleit voor afschaffing van de subsidies aan topsport-clubs.
Get Microsoft Silverlight

Een greep uit de onderbouwingen:
* Het voorstel van Ben van der Burg wil ik van harte steunen. Zijn argumentatie is overtuigend: zoveel belastinggeld, ook van mensen die helemaal niet van voetbal houden, is grote onzin. Bovendien is het een grote commerciële vertoning, en dat geldt waarschijnlijk voor alle (top)sport. De enkele keer dat ik iets van sport zie is het vergeven van de reclame, als er een bobo op tv verschijnt is dat altijd voor een muur van reclame. Het lijkt me dat het andersom moet: als er sport op tv komt zou daarvoor betaald moeten worden, niet door de omroepen, maar door de sportorganisaties en de bedrijven. Het is de omgekeerde STER: die betalen ervoor, maar voor sport, en dus al hun reclame, betalen wij! Belachelijk.

*  Alles moet tegenwoordig wijken voor voetbal, ook de eerder vaste gestelde radio of tv-uitzendingen. Stop de overheids subsidie aan betaald voetbal.  De salarissen van de spelers zijn idioot hoog en de kosten van ME en overige politie inzet moet door iedereen aan meebetaald worden. De kosten lopen danig uit de hand ergo laat de clubs die lasten zelf betalen.Dan is er eindelijk rust op straat en het levert een bijdrage aan de overheidstekorten.

* Stop de subsisie voor dat vreselijke voetbal!!!!!!! Ik wist niet wat ik hoorde bij de uitzending van vanavond dat die *** met die megasalarissen ook nog subsidies ontvangen voor hun club, waar ik aan mee moet betalen. Dan hebben we het nog niet eens over de kosten van al die relschoppers waarvoor zoveel ME op de been moet komen en dat wordt ook nog eens door de belastingbetaler betaald..... Het is een schande, dus HET MES ERIN!!!!

* Want topvoetbal is een commerciële activiteit die - net als commerciële activiteiten van andere ondernemingen - niet gesubsidieerd moet worden.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief