Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Noodverordening Bergen aan Zee opgeheven

14 apr 10

Brand Bergen aan Zee

De noodverordening die vannacht gold in het Noord-Hollandse dorp Bergen aan Zee, is vanochtend opgeheven. De verordening blijft nog wel van kracht voor het duingebied ten noorden van de kustplaats.


Sporenonderzoek
De noordverordening in het duingebied blijft bestaan zodat de politie sporenonderzoek kan verrichten in het gebied waar tussen woensdagmiddag en even na middernacht een grote brand woedde.

Huis
De ruim vierhonderd inwoners van Bergen aan Zee werden gisteravond geëvacueerd. Inmiddels mag iedereen weer terug naar huis. Volgens de burgemeester hebben ongeveer 150 mensen de nacht in hun eigen woning doorgebracht, de rest zal naar verwachting in de loop van donderdag terugkeren.

Rustig
De nacht in het ontruimde gebied is volgens de autoriteiten rustig verlopen. De ME was in het dorp aanwezig, om ongeregeldheden te voorkomen en er op toe te zien dat niemand achterbleef. In totaal zijn ongeveer 250 brandweerlieden uit de regio ingezet bij de bestrijding van het vuur, dat snel om zich heen greep door de droogte in het gebied.

Nablussen
De burgemeester liet vanochtend weten dat het nablussen van de brand, die rond 01.00 uur meester was, zo goed als klaar is. Over de oorzaak van de brand kon zij nog niets zeggen. De politie is woensdag al begonnen met (sporen)onderzoek, en zal daar de komende dagen mee doorgaan.

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief