Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Het mes erin' - week 3

23 apr 10

Door de economische crisis zijn ingrijpende bezuinigingen nodig. Bekende Nederlandse geven in 'Het mes erin' hun creatieve bezuinigingsvoorstel.


Verkiezing bij NOVA
NOVA's 'Het mes er in': een alternatief bezuinigingspakket, deskundig beoordeeld. Bekijk ook de acht eerder gedane voorstellen in week 1 en week 2.

Winnaar week 3: Jetty Mathurinan. Zij pleit voor afschaffing van wachtgeld.
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de suggestie van Jetty Mathurinan.

Een greep uit de onderbouwingen:
* De wachtgelden zijn te veel en te lang. De mensen die wachtgeld krijgen hadden doorgaans al een prima salaris. Als voortaan elke ambtenaar er rekening mee houdt dat hij zijn baan kan kwijtraken en geld apart zet dan komt het niet meer op de rekening van de belastingbetaler.

* Om de redenen die zij noemt, vind ik ook dat politici geen wachtgeld meer moeten krijgen.

* Natuurlijk moeten de wachtgelden worden afgeschaft. Het is niet verantwoord dat politici en andere overheids bekleders, dit geld krijgen , zeker niet nu we moet bezuinigen. Wij moeten bij geen werk ook maar zien rond te komen. Ik wil niet betalen voor politici die zonder werk zitten, en zeker niet als ze daar zelf voor gekozen hebben, zoals Bos b.v en andere die zogenaamd bij hun gezin willen zijn.

* Iedereen moet bezuinigen, dus waarom politici zelf niet? Het wordt tijd dat deze rechtsongelijkheid wordt opgeheven.
Het is onredelijk dat werknemers die in de WW terecht komen, een sollicitatieplicht hebben, en een beperkte uitkeringsduur. Voor (ex-)politici bestaat deze plicht niet, de uitkeringsduur is heel veel langer, en bovendien komen ze zelfs voor een uitkering in aanmerking als ze maar heel kort volksvertegenwoordiger zijn geweest en ook als ze zelf opstappen.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief