Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Eerste nachtvluchten vertrokken

21 apr 10

Om vier uur vanochtend is vanaf Schiphol de eerste nachtvlucht vertrokken. Sinds gisteravond is daar door de Inspectie Verkeer en Waterstaat toestemming voor gegeven. Ook in andere landen mag weer in het donker worden gevlogen.


Duitsland
Het Duitse luchtruim is om 11.00 uur vanmorgen weer geheel open. Dat heeft de Duitse Luchtvaartbeveiliging (DFS) in haar hoofdkwartier in Langen, bij Frankfurt, bekendgemaakt.

Transavia
Luchtvaartmaatschappij Transavia verwacht dat morgenavond alle vluchten weer volgens schema verlopen. Transavia verwacht dat dan alle achterstanden zullen zijn weggewerkt, op een enkele vlucht naar Denemarken na. Vanaf hoe laat alles weer volgens planning verloopt is niet helemaal duidelijk, vandaar dat de maatschappij reizigers blijft adviseren op de website te kijken voor de actuele stand van zaken.

Druk
Op Schiphol is het inmiddels een drukte van belang. Veel mensen zijn naar de luchthaven gekomen om een vlucht te nemen of hebben de hoop dat te doen. Vooral in terminal 2, waar Europese vluchten vertrekken, staan lange rijen.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief