Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wilders staat open voor democratisering PVV

11 mei 10

PVV-leider Geert Wilders heeft geen problemen met de wensen van zijn fractielid Hero Brinkman om meer democratie binnen de partij in te voeren. Wilders liet dat vandaag weten na uitlatingen van Brinkman daarover in het tv-programma Pauw & Witteman.


Boos
Volgens Wilders is een partij met leden een interessant punt waar hij niet principieel op tegen is. "Maar het moet niet te snel. Een legitiem moment voor een discussie hierover is met de nieuwe fractie na de verkiezingen." Wilders is niet boos op Brinkman, zegt hij, maar hij had het wel "chiquer" gevonden, als zijn partijgenoot het hem eerder had verteld.

Kritiek
De PVV is opgericht door Geert Wilders en hij is het enige lid. Een ander kan geen lid worden van de PVV, er zijn geen congressen waar leden over het verkiezingsprogramma of een kandidatenlijst kunnen stemmen. Hero Brinkman wil zijn partij democratischer maken en hij wil dat mensen er lid van kunnen worden. Het is voor het eerst dat een PVV'er openlijk kritiek uitoefent op de wijze waarop de partij is georganiseerd.

Voorkeurstemmen
Brinkman zegt bewust pas nu naar buiten te zijn getreden. De PVV-kandidatenlijst is definitief geworden, hij kan niet meer van de lijst worden geschrapt. Brinkman staat op nummer elf en gaat ijveren voor voorkeurstemmen. Zo denkt hij Wilders ervan te kunnen overtuigen dat PVV-aanhangers ook meer democratie in de partij willen.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief