Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

70 Nederlandse doden, 1 overlevende

13 mei 10

Vliegramp Tripoli

Het jongetje dat de vliegtuigcrash in Libië heeft overleefd is de 9-jarige Ruben uit Tilburg. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld.


Volgens het ministerie maakt Ruben het naar omstandigheden redelijk. Een medewerkster van de ambassade heeft hem kunnen spreken en zijn oom en tante zijn vandaag in Tripoli aangekomen. Ze hebben de jongen inmiddels bezocht. Hij glimlachte toen hij bekende gezichten zag. De toestand van de 9-jarige is redelijk. Als zijn gezondheid het toelaat, wordt hij naar Nederland gebracht.

De ouders van Ruben en een oudere broer zijn bij de crash omgekomen, zo meldt NOS-verslaggever Nick Renooij.

70 Nederlandse slachtoffers
Inmiddels het het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend gemaakt dat er 70 Nederlandse slachtoffers zijn gevallen bij de ramp. Het dodental blijkt volgens het ministerie uit informatie van Stip en Kras, de passagierslijst van luchtvaartmaatschappij Afriqyah Airways en de checklist van de douane in Johannesburg.

Dodental
Het is afgelopen nacht nog steeds niet duidelijk geworden hoeveel Nederlanders er precies zijn omgekomen. Tot dusver was gemeld dat 61 Nederlanders het leven lieten en dat alleen het Nederlandse jongetje de ramp heeft overleefd.

Regeringsvliegtuig
Een vliegtuig met daarin medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken en mensen uit het Landelijk team forensische opsporing (LTFO) is vanochtend rond half tien aangekomen in Tripoli in Libië. Aan boord van het vliegtuig waren ook twee vertegenwoordigers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en verscheidene journalisten.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief