Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Val Marcouch was machtsgreep'

19 jun 10

Op 7 december 2009 koos de Amsterdamse PvdA-afdeling Nieuw-West haar lijsttrekker. De machtstrijd tussen Achmed Baâdoud en Ahmed Marcouch was een strijd vol intimidatie en laster, bericht de Volkskrant zaterdag.


Nieuw-West

Marcouch, nu Tweede Kamerlid voor de PvdA, was van 2006 to 2010 stadsdeelvoorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart. Eind 2009 ging hij met Baâdoud de strijd aan om het lijsttrekkerschap voor de PvdA in het nieuwe stadsdeel Nieuw-West, waarin ook Slotervaart opging. De avond kende een spannende ontknoping: pas na drie stemrondes werd Baâdoud verkozen tot politiekleider.

Intimidatie en laster
Nu blijkt volgens de berichtgeving in de Volkskrant dat er nieuwe leden zijn geronseld om te stemmen op Baâdoud op de bewuste avond. Ook zouden er op de avond van de lijsttrekkerverkiezing leden zijn geïntimideerd. "Vooral overlopers roerden zich, mensen die vier jaar geleden Marcouch stemden, ontpopten zich als felle tegenstanders. Ze drongen erop aan Baâdoud te kiezen", aldus één van de ingewijden. Een ander zegt: "Drie mensen hebben mij onder druk gezet om op Baâdoud te stemmen." Ook zouden jongeren zijn opgehitst door Marcouch als homo en pro-Israël neer te zetten.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief