Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Paars-plus hervat gesprekken

8 jul 10

De leiders van VVD, PvdA, GroenLinks en D66 zetten vandaag de de onderhandelingen over een paars-pluscoalitie voort. Vanaf tien uur vanmorgen zijn ze in gesprek met de informateurs Uri Rosenthal en Jacques Wallage.


Boeg
De onderhandelaars hebben een lange dag voor de boeg. Ze zijn van plan tot in de avond door te vergaderen met af en toe een korte onderbreking.

Radiostilte
Ook gisteren is de hele dag onderhandeld. Maar vooraf of na afloop deden de fractieleiders geen inhoudelijke mededelingen."U weet wat we hebben afgesproken", verwees VVD-leider Mark Rutte naar de afspraak met de informateurs om de komende tijd in het belang van de besprekingen volledige radiostilte in acht te nemen. De koningin werd gisteravond wel bijgepraat.

Economie
De partijen spreken vooral over de economie en de noodzakelijke miljardenbezuinigingen voor de komende kabinetsperiode, zo is wel duidelijk. In de verkiezingscampagne bestreden vooral Rutte en PvdA-leider Job Cohen elkaar over de vraag hoe de economie het beste weer uit het slop kan worden getrokken. De VVD wil fors ingrijpen om snel de overheidsfinanciën op orde te krijgen, de PvdA wil het voorzichtige economische herstel de komende jaren niet in de knop breken.

Financiële specialisten
Net als eerder Rutte, Cohen, Pechtold en Halsema gisteren weer hun financiële specialisten uit de fractie mee naar de formatietafel. 's Ochtends schoven de leiders nog aan met andere secondanten uit de eigen fractie.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief