Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Amsterdam maakt zich op voor huldiging

12 jul 10

Nederlands elftal

De gemeente Amsterdam maakt zich op voor de huldiging van het Nederlands elftal, die voor morgen gepland staat. Amsterdam huldigt de voetballers op het Museumplein.


Het Nederlands elftal krijgt dinsdag toch een feestelijke rondvaart door de Amsterdamse grachten, voorafgaand aan de huldiging op het Museumplein. Eerder zou Oranje alleen een rondvaart maken bij winst van de wereldbeker. Na de vaartocht wordt het elftal tussen 17.00 en 17.45 uur gehuldigd op het Museumplein.

Onbereikbaar
Amsterdam verwacht dat de binnenstad morgen zo goed als onbereikbaar zal zijn voor autoverkeer. Er worden grote files verwacht rondom en richting de hoofdstad. De gemeente heeft vier locaties aangewezen waar automobilisten dienen te parkeren. De bijna 15.000 gereserveerde parkeerplaatsen bevinden zich in het havengebied, bij de RAI, bij Schiphol en bij de Amsterdam ArenA. De stad heeft ook 840 parkeerplaatsen voor touringcars bij de ArenA beschikbaar. De extra parkeerplaatsen zijn morgen van 7.00 tot 21.00 uur geopend.

Huis
Vanmiddag keert het Nederlands elftal keert terug uit Zuid-Afrika. De spelers gaan dan snel naar huis en melden zich morgen voor de huldiging in Amsterdam. Op Schiphol worden de voetballers afgeschermd voor alle fans.

Koningin
Oranje zal morgen ook ontvangen worden door de koningin en demissionair minister-president Balkenende . De spelers gaan eerst naar het Catshuis en aansluitend ontvangt de koningin de spelers op paleis Noordeinde.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief