Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wilders demonstreert tegen moskee in New York

6 aug 10

PVV-leider Geert Wilders gaat op 11 september naar New York om te demonstreren tegen de voorgenomen bouw van een moskee vlakbij Ground Zero.


Aanslag
Wilders zal tijdens de demonstratie, die is georganiseerd door de beweging Stop Islamization Of America, ook spreken. Andere sprekers zijn de voormalige leider van de Republikeinen Newt Gingrich, en nabestaanden van slachtoffers en brandweermannen van de aanslag.

Verzet
Door de bijeenkomst bij te wonen, steunt Wilders naar eigen zeggen "het verzet tegen het bouwen van een moskee vlakbij de plaats waar de islam de ergste misdaad van de afgelopen jaren pleegde".

Verdraagzaamheid
Eerder deze week werd bekend dat het omstreden plan voor de bouw van de moskee gewoon kan worden uitgevoerd. De bedoeling is dat er een vijftien verdiepingen tellend islamitisch cultureel centrum komt, met daarin onder meer een moskee en een zwembad. Voorstanders van het project, onder wie burgemeester Bloomberg, vinden dat de moskee de verdraagzaamheid van de stad New York laat zien. "We zouden onszelf verloochenen als Amerikanen en New Yorkers als we 'nee' zeggen tegen een moskee op Manhattan."

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief