Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Actiedag voor Pakistan

20 aug 10

De publieke omroep en de zenders SBS en RTL zullen donderdag aanstaande aandacht besteden aan de watersnoodramp in Pakistan. Er komt geen gezamenlijk tv- en radioprogramma.


Actie 555
Alle zenders besteden vanuit hun eigen programmering aandacht aan de slachtoffers in het getroffen land en aan Giro 555, dat is opengesteld voor de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). De naam van de thema-uitzending is Actie 555.

Belpanel
De publieke omroep staat op Nederland 2 stil bij Pakistan met een speciaal Pakistan-programma. Ook RTL4 en SBS besteden aandacht aan de actie. Op de radiozenders Radio 2, Radio 538 en 3FM zullen programma's in het teken staan van de ramp. De verwachting is dat er meer zenders zullen meedoen. Een belpanel met bekende Nederlanders beantwoordt telefoontjes van donateurs.

Noodhulp
Nederland stelt nog eens 3,6 miljoen euro extra beschikbaar voor noodhulp aan Pakistan. Het geld komt bovenop de eerdere 3 miljoen euro die Nederland gaf voor de slachtoffers van de overstromingsramp. Van de nieuwe bijdrage gaat 2 miljoen euro naar het wereldvoedselprogramma WFP en 1,6 miljoen euro naar het VN-kinderfonds Unicef.

Hulp nodig

Naar schatting zijn er zeker 15,3 miljoen mensen getroffen door het natuurgeweld in Pakistan. Zeker zes miljoen van hen hebben dringend hulp nodig. Het grootste deel heeft echter nog geen hulp ontvangen. Zeker vier miljoen mensen zijn dakloos geworden door de overstromingen en aardverschuivingen in Pakistan.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief