Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA wordt Nieuwsuur

4 sep 10

Studio Nieuwsuur

Zaterdag 4 september was de laatste NOVA. Vanaf maandag start Nieuwsuur waarin nieuws, sport en achtergronden, zonder onderbreking door reclame of promo’s, één geheel vormen.


Niet alleen de studio, maar ook de site en het uiterlijk van de nieuwsbrief zal dan veranderen.

Onafhankelijk en onpartijdig
Nieuwsuur onderscheidt zich door op onafhankelijke en onpartijdige wijze achtergronden en context te geven bij het dagelijkse nieuws. Nieuwsuur is er zeven dagen per week tussen 22.00 en 23.00 uur op Nederland 2. Mariëlle Tweebeeke en Twan Huys presenteren de uitzendingen.

Blokken
Voor het nieuwsoverzicht en het sportnieuws schuiven wisselende presentatoren van NOS Nieuws en NOS Sport aan. Iedere uitzending bestaat grofweg uit drie blokken: een nieuwsoverzicht, een blok met achtergronden van het nieuws en een overzicht van het actuele sportnieuws. De afronding bestaat uit een ‘round-up’ van het belangrijkste nieuws van de dag, een mediaoverzicht, een blik op de dag van morgen en het weer. Op zaterdag en zondag is een verkorte versie van Nieuwsuur te zien.

Site
Op Nieuwsuur.nl vindt u uitzendingen, losse reportages, nieuws, achtergronden en blogs. In de loop van de dag geeft de redactie steeds meer prijs over de inhoud van de komende uitzending. Tijdens de uitzending verandert de informatie op de site mee met de wisseling van de onderwerpen. Op die manier vindt u bij alle onderwerpen extra achtergronden.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief